tirsdag 12. oktober 2010

Valgets kvaler

Når man bygger er det mange spørsmål man må ta stilling til, hvilke lister man skal ha, hvor mange og ikke minst hvor skal stikkontaktene være, hva slags lysbrytere ønsker man. Skal man ha hvite eller svarte takrenner (jeg visste ikke en gang at det fantes hvite, men hvitoman som jeg er høres det så klart best ut..), hvilken farge skal det være på det som er under takstenene (jeg aner ikke en gang hva det heter...). Det er i alle fall mange ting man må velge som jeg egentlig ikke har så sterke meninger om. I et trangt budsjett handler det stort sett om å velge den enkleste og  billigste løsningen, så bruker vi heller eventuelle penger som måtte være til overs på ting som er mer spennende, som fine skap og lysekroner for eksempel:)
Idag har jeg fått streng beskjed av snekkeren om at nå MÅ jeg velge gelender til altanen og inngangspartiet vårt. Det er noe som jeg har utsatt lenge, både fordi jeg synes det er vanskelig å velge i havet av muligheter, i tillegg til at jeg egentlig vet hva jeg vil ha, men som vanlig er det den dyreste løsningen, i og med at snekkeren må lage det for hånd, i stedet for å få en ferdig type levert fra en byggevarekjede..Jeg får gå en runde til med økonomisjefen i huset og se om det er noe velvilje å spore..:)
Disse bildene fant jeg på pc´en min, jeg aner ikke hvor de er fra, så jeg håper ingen blir sinte på meg for at jeg legger de ut her...

7 kommentarer:

 1. Håper dere finner ut av det:) er ikke alltid like lett å velge..

  SvarSlett
 2. Fine bilder! Er sikker du kommer til å finne den beste og flotteste løsningen!

  SvarSlett
 3. Hei og velkommen hjem. Ja, det er vel ikke uten grunn det kalles "valgets kval". Viktig å tenke på at å kunne velge, er en fin ting i seg selv. Vakkert og ditt/deres blir det uansett hva du velger!

  SvarSlett
 4. Hei hei :-)

  Åååå alle var jo så fine!!! Jeg syns jo sånn vanlig gammeldags gjerde (Herregårdstakitt ser jeg det står) er SÅÅÅÅÅÅ koselig! Men uansett hva du går for så blir det nok bare perfekt!!:-) Nå har jeg jo bare sett huset ditt i mørke kl 3 om natten (ha ha ha) så jeg har ikke snøring! :-)
  Du får legge inn litt ekstra smisking med husbonden, så går det nok seg til vet jeg:-)

  Klemings W

  SvarSlett
 5. Du kan komme og ta ned mitt - det er helt i 80 - talls stilen - funker i et trangt budsjett. Hahaha!!

  Nei - seriøst... dette var vanskelig - men har du en favoritt, så gå for den - akkurat sutak og takrenner er ikke det første man legger merke til - men stakittet er viktig.

  SvarSlett
 6. Å kjenner meg igjen her. Stress! Men og litt gøy. Det gjelder å holde tungen bent i munnen og være sikker på at du ligger foran situasjonen og ikke etter. !!! Er du sikker på at det ikke finnes flere ferdigproduserte? Ingen av disse er helt perfekt:)
  Men de duger!
  Klem Helene

  SvarSlett
 7. Er det ikke typisk at det som er penest ganske ofte også er det dyreste;) Håper du velger riktig nå da......

  SvarSlett