søndag 29. januar 2012

Benk eller sofa?

Kanskje et dumt spørsmål, men er det noe vi er gode på i dette huset så er det å bygge opp ting som vi senere river ned. Det tar jo sin tid å bo seg inn i et hus/rom. Og jeg trenger ihvertfall en del forsøk før jeg blir fornøyd..
I TV-stuen vår har snekkeren bygget en innebygget benk med lagringsplass.
Da dette rommet stod ferdig fant jeg ingen sofa som passet inn og denne benken var dermed et godt alternativ. Den er både dekorativt og til dels praktisk. For det første tar den veldig liten plass i rommet. Den gir også plass til mange da den dekker hele vindusrekken. I tillegg er den stor nok til at to små, eller iallefall en stor kan sove der, pluss at den gir veldig masse lagringsplass.
På den andre siden er det veldig upraktisk med de skjøre gamle putetrekkene og setetrekket som må vaskes flere ganger i uken da dette er en flittig brukt plass for barna med sine venner. Så kan man innvende at det er jo bare å ha en annen farge på tekstilene. Men her i huset må det være hvitt. Sånn er det bare med den saken! Da er vaskbare sofatrekk mye mer solide både til vask og barnehender/føtter. Ektorpen vår i stuen har jo også hvitt trekk, men det trengs ikke å vaskes så ofte i tillegg til at den tåler mye mer. Flere av disse vakre gamle putetrekkene har allerede revnet..
I tillegg vil det aldri bli det samme å sitte/ligge i denne benken som det er å slenge seg på en sofa.

Da vi bare har plass til en Ektorp 2-seter og lenestol i stuen føler jeg at vi mangler en stor sofa med noen lenestoler der mange kan samles. Det er jo begrenset hvor lenge man orker å sitte på harde pinnestoler ved spisebordet..
Foreløpig har det ikke vært aktuelt å fjerne benken da de fleste sofaene jeg finner er altfor dype og ikke passer helt inn. Men så kom jeg over dette bildet på dengodefeen.blogspot.com som er hentet fra interiørbutikken Ølen møbel sin facebookside.

Denne sofaen synes jeg var utrolig fin. I tillegg ser det ut til at man slipper å stryke trekkene!
Nå rekker nok ikke budsjettet på en stund ennå, men det er jo greit å ha litt planer:) Håper bare at målene stemmer noenlunde, ellers fortsetter jakten en stund til.


4 kommentarer:

 1. Benken er kjempefin - men jeg skjønner dillemmaet.
  Det er noe med en komfortabel sofasone. Dritt med hvitt og barn - etter en uke så er min sofa grå!! Men det er bare til å vaske. Men de skjøre gamle putetrekkene er uerstattelige - blir de ødelagt, må du ta dem bort derifra.Den sofaen du viser her var superfin!!! Er den lav nok i ryggen slik at den ikke går over vindusposten? Tror noe slikt hadde blitt superfint og innbydende!

  SvarSlett
 2. Så gøy at du er tilbake! Du er helt rå når det gjelder å tråle internett etter det du leter etter!Og det gøye er at du deler villig slik at vi får det med oss også. Ølen... kanskje du må ta turen dit!! Løsningen du har nå var jo en rimelig løsning og muligheten for å omgjøre er der.. men det er veldig fint slik det er og det går da an å slenge seg foran Tven? Men skjønner det med putetrekkene.. Sofen ser i allefall deilig ut:) og det er jo lov å drømme!

  SvarSlett
 3. Hei på deg. For en flott blogg og et vakkert hjem! :-)

  Her må jeg titte innom oftere ja. Superfin sofa.

  Klem Simone. ;o)))

  SvarSlett