lørdag 19. februar 2011

Dørjakt

I lengre tid har jeg vært på utkikk etter gamle dører vi kan sette inn i huset. Huset vårt er originalt er en gammel hytte fra 1930, men etter grundig oppussing både på 60- og 80-tallet var det ikke mye fine gamle bygningsdetaljer igjen da vi overtok. Pga den lave takhøyden passer veldig sjelden de få dørene jeg har greid å oppdrive i Bergensområdet.
Dermed ble jeg veldig glad da snekkeren vår fortalte at han hadde en dør på låven sin vi kunne få, den har til og med karm og passer perfekt til takhøyden!
En annen dør jeg har stående, som faktisk kom med huset, er denne utrolig fine dobbeltdøren, men som dessverre er alt for høy og umulig å finne plass til...
Vi kan kanskje bruke den i garasjen på et eller annet vis.. Jeg er ihvertfall ikke helt klar for å kvitte meg med den enda...


7 kommentarer:

 1. Så bra!!! Det gjør jo bare trapperommet enda lekrere! Huset er blitt en drøm!!!! Og bedre skal det bli. Du har vært ekstremt tålmodig og flink i dine valg og ting du har samlet med deg opp igjennom tiden.
  De røde dørene må da finne seg en plass? I uterommet eller garasjen ja?

  SvarSlett
 2. De døble dørene er nydelige!! Slitan med ny gammel dør som har karm!! Snill byggmester da. Gleder meg til å se huset ditt. Vi har fjernet de gamle dørene og karmen inn til stuen - i tillegg har vi fjernet det gamle vinduet som var satt inn. Lurer på om jeg skal ha det åpent fra gang og inn i stuen...hmmm- disse beslutningene som jeg tar og omgjør i et sett!!

  SvarSlett
 3. For et funn! Begge to igrunn, men jeg tenkte særlig på den doble døren...utrolig vakker! Her i huset var det kun tre orginale dører igjen, og vi måtte tilslutt kjøpe noen nye kopier (desverre). Nå undrer jeg veldig hvordan ytterdør det har vært her i huset opprinnelig.

  SvarSlett
 4. Hvor er den skøn, din røde dør. Hvis den ikke skal bruges som dør, er den smuk som dekoration. Desværre har vores hus nyere døre, og de må ikke blive skiftet ud for min mand!
  I min butik kan jeg istedet skifte ud og gøre, hvad jeg vil, og jeg har nogle døre der skal males om!

  Hav en dejlig søndag
  Birgitte

  SvarSlett
 5. Åhhhh...den doble døren er bare en drøm!
  Men jeg har hatt samme problem som deg(takhøydeproblematikk)så her har jeg også måtte svelge maaaange kameler.
  Skjønner godt at du tviholder på den skatten der og tipper du finner en løsning;)

  God søndag!

  Klem, Hanne

  SvarSlett
 6. Ååå herregud de er jo bare et syyyyn!!!!!!!! Du finner plass til de, det MÅ du! :-)
  Lekkert lekkert lekkert blir det. Og grådig snill snekker må eg si :-)

  Ha en alldeles vidunderlig dag :-)

  Klem W

  SvarSlett
 7. Så heldig at du fikk den flotte døren! Dobbeldøren er jo superfin, håper den kommer til nytte et sted.
  Trist å tenke på hva som har gått tapt under oppussinger opp gjennom tidene...
  Vi er så heldige at alle dørene i huset vårt er originale og i ganske god stand, bortsett fra ytterdøren.
  Ha en fortsatt fin dag!

  Mona

  SvarSlett